Lead Software Engineer Logistic Event Platform

Job description

Bedrijf en rol

Indigo zoekt voor PostNL de Mission Critical Lead Software Engineer om de AWS cloud native transformatie van het Logistic Event platform te realiseren en te optimaliseren. Samen met je team (10 FTE) en de Platform Owner ben je verantwoordelijk voor het Event Management Platform.


Het Event Management Platform is verantwoordelijk voor het verwerken van 20 miljoen events per dag vanuit het gehele logistieke landschap van PostNL. Op deze datastromen wordt real-time logica toegepast en via API's worden logistieke statussen, excepties en vervolgacties ontsloten. De logica bepaalt bijvoorbeeld of klanten hun zending kunnen wijzigen, of de bezorging volgens plan gaat en of de zending past in de pakketten-automaat. 


De workloads zijn mission critical. De komende jaren breidt de verantwoordelijkheid van het platform verder uit, totdat de complete digitale regie gevoerd wordt over het operationele proces. Om deze verantwoordelijkheid te kunnen dragen, wordt AWS en premium tooling gebruikt. De code is veelal geschreven in JavaScript / TypeScript.

Requirements

  • Ervaring met het engineeren van mission critical systemen
  • Diepgaande kennis van cloud oplossingen.
  • Als leider en team-player zet je je teamgenoten in hun kracht en springt bij als de situatie daarom vraagt.
  • Gevoel bij cultuurverandering.
  • Je woont in Nederland en spreekt Nederlands en Engels.


Voorwaarden
De vestigingsplaats is Den Haag – het kantoor van PostNL is gevestigd op (zeer kleine) loopafstand van Den Haag Holland Spoor. Thuiswerken is natuurlijk mogelijk. Er wordt gekeken naar de juiste balans tussen “thuis- en kantoortijd”.


Doorgroei binnen PostNL wordt gestimuleerd. 


Je krijgt een salaris tot maximaal € 7.532 (salarisschaal 12/13) op basis van 37 uur per week en verder uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder vakantiegeld, pensioen, reiskostenvergoeding, laptop, telefoon én een thuiswerk-vergoeding.